כולנו יודעים שבגיל השלישי קשה יותר לשמור על בריאות איכותית משום שלוקח יותר זמן להתמודד עם כל מחלה, להחלים ממנה ולשמור על אורח חיים אשר אפיין את הקשיש או הקשישה לאורך מרבית חייהם. אז איך בכל זאת ניתן לשמור על בריאות גופנית (ונפשית) בגיל הזהב? הנה כמה טיפים שחייבים להכיר.
הקפדה על תזונה נכונה
בגיל השלישי חשוב להקפיד ולדעת בדיוק מה מכניסים לפה ולהעדיף ארוחות מזינות על פני חטיפים אשר אינם כוללים כל ערך תזונתי. מומלץ להרבות בצריכה של מאכלים בעלי סיבים תזונתיים (אשר תורמים למערכת העיכול), כאלו אשר מכילים ירקות בצבעים שונים (כגון מרק שונים) ומאכלים אשר בעל אינדקס גליקמי נמוך. בגיל זה יש נטייה להתפתחות של סכרת ולכן חשוב לבדוק בדיוק מה מכניסים לפה.
חידוד היכולות המנטאליות
אם בעבר חשבנו שהירידה ביכולות הקוגניטיביות היא גזרת גורל, בשנים האחרונות אנו מבינים שבהחלט יש מה לעשות. מעבר לאספקטים התרופתיים הקלאסיים, חשוב לאתגר את המוח עם פעילויות שונות כגון למידה של שפות חדשות, פתירת תשבצים ומשחקי סדוקו אשר גורמים לכך שהמוח לא יתנוון עם השנים. מומלץ לעשות פעולות אלו באופן קבוצתי בכדי למנוע מצבים של דכדוך, בדידות ודיכאון ולעודד סוציאליזציה עם אנשים אחרים.
ביצוע תרגילים לגוף ולנפש
כולנו יודעים שפעילות גופנית קבועה היא דרך נהדרת לשמור על זרימת דם תקינה ולשמור על נפש בריאה אולם חלקנו שוכחים שיש עוד שיטות נהדרות לשם כך. יוגה, מיידפולנס וטאי צ'י עשויות להעניק לתרום הן ברמת הפעילות הגופנית והן ברמת הפחתת הסטרס. פעולות אלו נחשבות לדרכים נהדרות לטפל במגוון של בעיות פיזיות ונפשיות כאחד – גם לאנשים אשר אינם בכושר שיא. הליכות בפארק או אימון גופני על מתקני כושר ציבוריים ציבוריים
רכישה של מתקני ספורט לגיל השלישי
רכישה של מתקני ספורט לגיל השלישי הן כמעט ברמת חובה לכל בית, דיור מוגן או עירייה אשר יש לה אחוז גבוהה של מבוגרים. בניגוד להליכה, כאן מדובר במתקנים אשר מאפשרים להוסיף פאן לפעילות הספורטיבית ובכך מגדילים את רמת המחויבות של כל קשיש וקשישה להתמיד בפעילות לאורך זמן. למעשה, רמת העניין בפעילות תקבע בלא מעט מקרים את רמת המחויבות של בני גיל הזהב להמשיך בפעילות הגופנית ולכן אין ספק ששווה להשקיע מחשבה וכסף בעניין. כאשר מבצעים פעילות גופנית בגיל השלישי, בהחלט ניתן לשמור על הגוף, להימנע מלהגיע למצב סיעודי בגיל צעיר ולהזדקק לכל מיני עזרים ביתיים כמו מעלונים, כסאות גלגלים וכיו"ב.
שימוש במתקנים ייעודיים לעונת החורף
אם כבר נגענו במתקנים, אי אפשר להתעלם ממתקני הספורט החשובים ביותר בעונת החורף: אופני הכושר וההליכונים. שני מתקנים אלו מאפשרים לבצע פעילות גופנית גם כאשר מתחוללת בחוץ סופה או אפילו רק כשיורד גשם ולא רוצים לצאת החוצה. כך שבהחלט שווה לשקול את המתקנים שאתם בוחרים ולהקדיש תשומת לב לרמת השימושיות שלהם לכל אורך השנה.
*** המאמר נכתב באדיבות המומחים של חברת העיקר הבריאות – חנות אונליין בה תמצאו את כל המוצרים לגיל השלישי.